O društvu

Dobrodošli na spletni strani Prostovoljnega gasilskega društva Šešče! Naša organizacija je ena najstarejših gasilskih društev na tem območju, saj smo bili ustanovljeni že leta 1920. Skozi leta smo se razvijali in prilagajali sodobnim tehnologijam ter različnim izzivom, s katerimi se soočamo na področju varstva pred požari, naravnimi nesrečami in drugimi nevarnostmi.

Naši člani so prostovoljci, ki so se odločili, da bodo pomagali in služili svoji skupnosti. Nenehno se izobražujemo in izpopolnjujemo svoje spretnosti, da lahko učinkovito odgovorimo na vsako situacijo. Poleg operativnega dela imamo tudi bogat društveni program, ki vključuje različne prireditve, tekmovanja in druge aktivnosti.

Naša gasilska enota se nahaja v Šeščah, majhnem kraju na območju občine Prebold. Svoje delo opravljamo na področju celotne občine, kjer sodelujemo z drugimi gasilskimi društvi in drugimi organizacijami za varstvo pred naravnimi nesrečami.

Naša gasilska oprema je sodobna in dobro vzdrževana. Razpolagamo z vozilom za prevoz gasilcev (GVM-1), gasilskim kombijem (GV-1), . Vsi naši gasilci imajo ustrezno opremo za opravljanje svojega dela, ki jo redno preverjamo in vzdržujemo.

Naša najpomembnejša naloga je zagotoviti varnost in zaščito naših občanov. Zato smo vedno pripravljeni odgovoriti na vsak klic v sili in nuditi strokovno pomoč pri reševanju ljudi in premoženja. Hkrati pa želimo vzpostaviti močno povezavo z našimi občani in biti del skupnosti, ki deluje v smeri večje varnosti in zaščite.

Če želite izvedeti več o našem delu, se nam pridružite na kakšni od naših prireditev ali se obrnite na nas preko spletnega obrazca ali telefonske številke, ki jo najdete na naši spletni strani. Hvala, ker ste obiskali našo spletno stran in upamo, da se bomo kmalu srečali tudi v živo!