NAMENITE DEL DOHODNINE ZA GASILCE

1% DOHODNINE NAMENITE PROSTOVOLJNEMU GASILSKEMU DRUŠTVU ŠEŠČE, NAMESTO DRŽAVI

Kaj morate narediti?

Izpolnite Zahtevek za doniranje dela dohodnine in nam namenite del, ki drugače ostane v blagajni države. V skladu s 142. členom Zakona o dohodnini – ZDoh-2 (Uradni list RS, št. 117/06, 10/08, 78/08) lahko davčni zavezanec rezident zahteva, da se do 1% že vplačane dohodnine, odmerjene po tem zakonu od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje splošno-koristnih namenov in za financiranje političnih strank in reprezentativnih sindikatov.

S podpisom Zahteve za namenitev dela dohodnine za donacije, finančno ne izgubite ničesar, namenite nam le del, ki ga drugače dobi država, ki za našo dejavnost iz leta v leto namenja manj sredstev.

1% dohodnine nam lahko namenite na naslednje načine:

1. Izpolnite obrazec na spletni strani eDavki

ali

2. Izpolnite tabelo, nato dokument podpišete in ga vržete v poštni nabiralnik PGD Šešče, oziroma ga pošljete po pošti: PGD ŠEŠČE, ŠEŠČE 51a, 3312 PREBOLD

Donirana sredstva bodo porabljena za novo gasilsko tehniko, opremo in izobraževanje gasilcev.
Podpre nas lahko vsak vsak davčni zavezanec, ki želi na tak način pomagati Prostovoljnemu gasilskemu društvu Šešče, zato Vas prosimo, da o tej možnosti donacije seznanite tudi vaše sorodnike in prijatelje, ki bi bili pripravljeni nameniti našemu društvu ta del dohodnine.

Za vašo pomoč se vam iskreno zahvaljujemo!