Postavljanje mlaja 2023

Spoštovani obiskovalci in obiskovalke,

Kot že tradicionalno, prostovoljno gasilsko društvo PGD Šešče vsako leto postavi mlaj za 1. maj. Letošnje leto ni bilo nič drugače, in tako smo se gasilci podali v gozd, kjer smo poiskali najprimernejšo smreko, ki smo jo nato skrbno pripravili in okrasili.

Postavitev mlaja ni enostavna naloga, a smo se je lotili z veliko mero znanja in izkušenj. Po tem, ko smo smreko posekali in jo pripravili na prevoz, smo jo naložili voz ter se odpeljali proti mestu postavitve.

Na kraju smo smreko skrbno pričvrstili in jo nato okrasili z različnimi značilnimi okraski za 1. maj. Pri tem smo se zavedali, da je varnost na prvem mestu, zato smo pazljivo in skrbno odstranili vse veje, ki bi lahko ogrožale mimoidoče.

Vsi skupaj smo se trudili, da bi mlaj postal prava paša za oči, zato smo tudi odstranili lubje, da bi bila smreka še lepša in privlačnejša za pogled.

Kot gasilci se zavedamo, da postavitev mlaja predstavlja velik del naše kulturne dediščine, zato smo veseli, da lahko s svojim delom prispevamo k ohranjanju te lepe tradicije.

Vabimo vas, da si ogledate naš postavljen mlaj za 1. maj in uživate v prijetnem vzdušju, ki ga prinaša ta pomemben praznik.

Hvala vsem, ki ste nam pomagali pri postavitvi mlaja, in upamo, da bomo skupaj preživeli še veliko lepih trenutkov.

S spoštovanjem,
Prostovoljno gasilsko društvo Šešče

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja